Да паднеш на коляно пред любовта на живота си е голяма крачка, а когато това се случва в период на пандемия, то се налага да станеш по-изобретателен от обикновено. Обичайните места като ресторанти и романтични дестинации през тази година бяха ограничени. Но за истински влюбените няма невъзможни неща. Това го доказаха немалко двойки през тази година. Нека си припомним как процъфтя любовта през 2020 г.

И военните имат сърца! Ефрейтор предложи брак на любимата си по нестандартен начин. Облечен в народна носия, младият мъж коленичи пред монумента на Боримечката под звуците на българските традиционни инструменти - тъпана и гайдата, пред нищо неподозиращата детска учителка Марияна Тотева. Чаровната дама бе изключително развълнувана, но без колебание каза заветния отговор „Да! Станимир Бумбалов споделя още, че е подготвил много изненади за своята любима и казва, че най-хубавото тепърва предстои.

Ефрейтор от Пловдивско направи романтично предложение за брак

Предложение за брак на близо 1400 метра в Родопите. Дафни и Даниел се сгодиха на панорамната площадка „Върхът“ край смолянското село Могилица. Момичето казва заветното "да" на своя избраник, но първоначално не искала да се качи на площадката, където кавалерът я поканил под предлог да се снимат.

Предложение за брак на близо 1400 метра в Родопите

Насред пушилката от бойните изтребители и вертолети, пукотевицата от стрелбите и ръкопашния бой на командосите от небето над Пловдив долетя предложение за брак. Офицер от Военновъздушните коленичи пред своята любима след скок с парашут, а в небето се изви надпис “Десислава Тенчева Тенева, ще се омъжиш ли за мен?”. При приземяването си старши лейтенант Никола Величков извадил кутийка с пръстен, а неговата любима побързала да отговори с "да".

Небесно предложение за брак в Пловдив! Отговорът е: Да! СНИМКИ

Предложение за брак последва след игра на карти. 29-годишният Николай Шаханов умело изигра козовете си и вместо сам в квартирата се прибра с бъдещата си съпруга. Историята започва през 2015 година, когато двамата се запознават на игра на карти, Николай тогава се зарича, че ще я спечели и тя ще бъде неговата жена. На заветната дата 10.10.2020 г. – точно пет години по-късно – двамата сключиха брак на любимото им място - Римския стадион в Пловдив.

Коз, коз и валат! Ники спечели Валя... на карти, казаха си "Да" в Пловдив

В този така напрегнат за мъжете момент се случват и непредвидени ситуации. На една такава станахме свидетели чрез социалните мрежи. Мъж решава да предложи брак на своята изгора по романтичен начин, за целта избира това да се случи на кей, точно преди да започнат пътешествие с яхта. В този момент обаче, когато той задава въпроса, който жената чака, младоженецът толкова се развълнувал, че случайно бута „любовния кораб“. Лодката рязко се дръпва, жената пада и, падайки, успява да ритне младоженеца в лицето. Той пък не успява да остане на краката си и пада във водата. Дали тя е отговорила с "да"  под водата остава само да гадаем.

Това предложение за брак никой няма да забрави! ВИДЕО

Рускиня на 76 години сключи брак със 72-годишния си избраник в Дома за стари хора в смолянското село Фатово. "Постарахме се да има всичко, като всяка сватба - пита, мед, музика, целувки и прегръдки все едно са младежи", коментираха от дома. Бракът между Галина Розовская и Васил Василев бе узаконен от кмета на село Полковник Серафимово Христо Мусорлиев.

За любовта няма възраст! Пенсионери си казаха "ДА" в наш старчески дом!

Младата учителка Ава Джамадан завинаги ще запомни първият учебен ден през изминалата година. В столичното 73 СОУ "Вл. Граматик" пред ученическите редици неочаквано излезе нейният приятел. Той я изненада, след като се появи с огромен плакат, на който бе написано: „Ще се омъжиш ли за мен?“. Коленичил с пръстен в ръка, бъдещият младоженец очакваше отговор от любовта на живота си. Заветното "ДА" бе придружено от бурни аплодисменти от всички присъстващи.

Изненада: Учителка получи предложение за брак в първия учебен ден