Младоженец спечели булката си на карти. 29-годишният Николай Шаханов умело изигра козовете си и вместо сам в квартирата се прибра с бъдещата си съпруга.

Къде на шега, къде наистина историята остава завинаги в любовното досие на Ники от Казанлък и неговата любима Валентина от Велико Търново, която също като него е на 29 години.

На заветната дата 10.10.2020 г. двамата сключиха брак на любимото им място - Римския стадион в Пловдив.

"Беше 2015 г., когато се запознахме на един купон в София. Тогава седнахме да играем един срещу друг и аз й казах, че ще я спечеля на карти. Че ще бъде с мен, ако загуби. Така се случи. Валентина се оказа от губещата страна… Нямаше изобщо да отида на събирането, ако домакинът не ме беше обезоръжил с хубавото домашно вино, което предложи. Отидох за пивкото вино, а се върнах със съпруга. Но пък най-милата и хубава", разказва пред "България Днес" Николай.

От своя страна неговата половинка като истинска жена отлично помни картата, която "издънила" работата. Партньорът й в играта Иван трябвало да играе двойка пика, но вместо това хвърлил на масата двойка спатия. Така Валентина загубила играта, но спечелила любовта.

От тогава до днес двамата живеят в столицата. Николай работи във фабрика за етикетиране на храни, докато Валентина години наред се труди в голяма ветеринарна клиника. По-късно напуска и се мести в IT сферата.

"Дълго време живяхме заедно и накрая дойде времето да предложа брак на моята любима. Тази година, както си бяхме вкъщи, навръх шести септември, около 22 ч., аз простирах прането и изведнъж я попитах дали иска да се оженим на 10.10.2020 г. Не заради суеверие или някаква късметлийска символика в датата, а просто ми хареса", продължава с разказа си Шаханов.

А Валя го допълва: "Представяте ли си каква романтика - предлага ми брак, докато простира мокрите си боксерки! Явно е преценил, че така ще бъде по-романтично и издържано, отколкото докато готви", смее се Валя, намеквайки дебело кой кого е настъпил по време на церемонията на Римския стадион и на кого се пада домакинската работа вкъщи.

И двамата са категорични, че две седмици след необичайното предложение за брак, проправящо нови пътеки и хоризонти в мъжката романтичност, бъдещата булка е в шок и дори не може да повярва истина ли е, или Николай се шегува.

В крайна сметка Валя казва заветното "Да" и семейство Шаханови се оказват една от 25-те двойки, които сключиха граждански брак на специалната дата 10.10.2020 г. под тепетата.