Още 8 ареста след зловещата находка от трупове в английското графство Есекс.

Полицията във Виетнам е задържала осем души, за които се смята, че са замесени в международен канал за трафик на хора, съобщава Euronews.

Припомняме, че от полицията идентифицира всички 39 жертви, намерени в хладилния камион преди около месец, като виетнамски граждани. По случая беше задържан 25-годишния шофьор на камиона и още няколко души от Лондон.

В драмата има и българска следа - камионът-ковчег е реистриран във Варна, а фирмата-превозвач се оказа куха - със седалище в партер на жилищен блок в българския град, за която обаче никой съсед не е чул и дума. Фирмата е ирландска.

Виетнамската полиция е извършила арестите по време на съвместна международна акция с британската полиция, съобщават международните агенции.

Бълг

Шофьорът на камиона-ковчег от Есекс - обвинен в масово убийство! 39 трупа - в неговия ТИР

арин регистрирал камиона с 39-те трупа от Есекс, бил упълномощен!

Задържаха пети заподозрян за трагедията с камиона ковчег в Есекс!

"Въз основа на това, което научим от заподозрените, ще започнем разследвания, за да се борим и премахнем тези мрежи, които вкарват незаконно хора във Великобритания", заяви за виетнамската държавна агенция шефът на полицията на провинция Нге Ан, откъдето идват повечето жертви.

Миналата седмица британската полиция обвини двама души в убийство за смъртта на имигрантите, чиито тела бяха намерени на 23 октомври.

Вчера делегация от виетнамски дипломати и полицаи замина за Великобритания, където ще се срещнат с британските си колеги днес, съобщи сайтът на виетнамското правителство.

Пред Sky News бащата на едно от загиналите в камиона момичета заяви, че семейството му е платило 36 000 евро, за да може детето им да намери по-добър живот в Европа.

Последният път, който се чули с нея, бил часове преди камионът да бъде намерен. В поредица от текстови съобщения момичето се извинило на родителите си и споделило, че умира.

Последните думи на жертвите в камиона-ковчег: Обичам те, мамо, съжалявам...