Продължава разследването на шокиращия случай с хладилния камион-убиец от Есекс. Полицията разпитва четирима души.

Вчера беше на едно от лондонските летища беше задържан мъж по подозрение за масово убийство. Властите смятат, че той е замесен и в трафик на хора. Той е 48-годишен жител на Северна Ирландия.

Други двама души от Уорингтън бяха задържани малко преди това по същите подозрения.

В ареста е и шофьорът на камиона - 25-годишният Мо Робинсън също от Северна Ирландия.

Връзката със страната е силна, но припомняме и за българската следа в случилото се. Фирмата-собственик на камиона е регистрирана в България, а тежкотоварното превозно средство е и с български номера.

Едноличен собственик на дружеството също е ирландка, която е регистрирала компанията си с 2 лв. капитал и седалище на партер в жилищен блок в морската столица. Съседите в блока обаче дори не са чували за подобна фирма.

Излязоха наяве и още шокиращи подробности около 39-те тела. Първоначално полицията съобщи, че труповете са на китайски граждани, но се оказа, че всъщност мигрантите са от Виетнам.

Загинали в хладилния камион са 8 жени и 31 мъже, сред които има и тийнейджър.

Превозният контейнер е пристигнал с ферибот от Зеебрюге до Пърфийт, Англия, рано в сряда и е бил натоварен от шофьор на камион и откаран на няколко мили от там до Грейс, на 32 км източно от центъра на Лондон. Властите в Белгия страната се опитват да проследят маршрута, по който е минал тежкотоварния автомобил.

Междувременно в неправителствената организация VietHome, която се грижи за виетнамското общество в пределите на Великобритания обяви, че е получила снимки на близо 20 души, които са обявени за изчезнали. Става въпрос за хора на възраст между 15 и 45 години.

Още в сряда започнали да валят писма на притеснени семейства.

Вероятно един от предполагаемите трупове принадлежи на 26 годишен мъж. Според показания на брат последният контакт между двамата се е случил във вторник - ден преди камионът да бъде намерен. Момчето пратило съобщение на телефона, според което той не можел да диша.

Това не е единственото съобщение, изпратено от жертвите. Още едно момиче писало до семейството си, за да им обясни, че ги обича, съобщават от BBC.

“Съжалявам мамо. Много съжалявам. Пътуването ми до тази чужда земя се провали. Умирам. Не мога да дишам. Обичам ви с татко. Съжалявам”, гласял SMS-ът.

Разследването по случая продължава, а властите са впрегнали всички сили, за да установят самоличността на загиналите 39 души.

39 китайци – натъпкани в хладилния камион-ковчег от Есекс

Още двама задържани за зловещите замразени трупове от тира в Есекс

Ужасът от Есекс: 39 души, натъпкани в BG хладилник! 4 дни на -25°C