Труповете, намерени в хладилен камион в английското градско Есекс - на китайски граждани.

Полицията продължава да разпитва шофьорът на камиона-ковчег - 25-годишният Мо Робинсън, който вчера беше задържан по подозрение в убийство.

Припомняме, че шокиращият инцидент разтърси цяла Европа. В хладилен камион бяха намерени 39 трупа, а се оказа, че тежкотоварното превозно идва от Белгия и така е влязло на територията на Великобритания.

В целия скандал има и българска следа - камионът е регистриран във Варна и е с български номера. Освен това е собственост на куха ирландска фирма, чийто “офис” се намира на партера на жилищен блок, съобщи bTV.

Съседите в сградата обаче така и не са чували нито за собственичката на компанията - Джоана Мари Махер, нито пък за дружеството й “Утрешни движения днес”.

По информация на българските власти камионът е напуснал България през 2017 г. и не се е връщал, съобщиха още вчера от Министерството на външните работи.

Ужасът от Есекс: 39 души, натъпкани в BG хладилник! 4 дни на -25°C

Камионът-ковчег от Есекс - с BG регистрация! Имал винетки, стикер за преглед...

Припомняме, че сред загиналите 39 мигранти има и един тийнейджър. Полицейското разследване по случая продължава.

Официални лица в Северната част на Ирландия претърсиха и две жилище, предава BBC. Според службите организирана престъпна група е взела участие в трафика на китайците.

Подобен случай имаше и през 2000 година. Тогава загиналите бяха 58 души, също от Китай. Мигрантите бяха намерени задушени в хладилен камион в Дувър.