Хладилният камион ковчег - с българска регистрация, съобщиха от Министерството на външните работи. Камионът с марка "Скания“ е регистриран във Варна на името на фирма на ирландска гражданка

Зловещата находка беше направена днес в графство Есекс. В хладилен камион бяха намерени 39 тела.

Шофьорът е 25-годишен мъж от Северна Ирландия. Той се разпитва от полицията по подозрение в убийство.

Властите във Великобритания разследват българската следа в зловещия инцидент. Смята се, че камионът е тръгнал от България, и е влязъл във Обединеното кралство през Холихед на 19 октомври, поясниха от полицията в графството.

В едната част на предното стъкло на камиона се виждат зелени стикери, които наподобяват на българските знаци за "Гражданска отговорност", а от другата има продълговати ленти като знаците за технически прегледи, извършвани в страната ни, пишат от bTV.

Към момента все още текат проверки. Предстои да се изясни как камионът е успял да влезе в страната. Посолството ни в Лондон е в контакт с британските власти по изясняване на случая.

Борис Джонсън и цяла Англия – в шок и потрес от намерените 39 тела в камион

38 от жертвите са възрастни, а един е тийнейджър. Властите все още не са установили самоличността им, нито маршрута на камиона. Официално все още не се съобщава дали става въпрос за трафик на хора.