Брутално убитата снощи Станка Марангозова се окача, че е жертва, а не обвиняема за финансовите зулуми, които е вършела през годините, завличайки десетки български бизнесмени с милиони левове.

Това стана ясно по време на брифинг на Националната полиция и Специализираната прокуратура.

"Назад във времето е имало сигнали срещу нея от граждани и юридически лица за различни финансови операции. За момента версията е неуредени финансови взаимоотношения, но се разследват и лични мотиви", посочи шефът на ГДНП Христо Терзийски.

Говорителят на Спецпрокуратура Сийка Милева пък смята, че най-вероятно убитата е жертва на организирана престъпна група.

В същото време обаче Милева обяви, че в специализираната прокуратура няма данни Марангозова да е била обвиняема, а е жертва, защото била изнудвана от лица.

"Взела от тях 150 000 долара под предлог, че ще ги умножи", поясни тя.

"В момента текат разпити на нейни близки и познати, за да намерим мотив. Мотиви назад във времето много, но се търси такъв, който да доведе до снощните действия", каза още Милева.

За момента данните са, че тя се е занимава със счетоводство и финансови услуги за фирми.

Пирамидата "Станка" – милиони от наивници за "безценни сделки на борсата"

"Убитата е участвала в пирамиди – схеми от 2009-2012 г., в които е имало много излъгани. Убитата е взимала от потърпевши големи суми пари за борсова търговия", каза по темата и главен комисар Христо Терзийски.

От прокуратурата отказаха да назоват точния модел на оръжието, с който е извършен разстрелът, но посочиха, че е късо огнестрелно оръжие.

Полиция и прокуратури отказаха да коментират и символиката на бялата роза, захвърлена до трупа на Станка Марангозова, която показно бе разстреляна в автомобила си около 21 ч. снощи, с три куршума в главата.

Пистолетът на килъра – зад бялата роза, три куршума в Станка. Гилзите на пътя!?

Гилзите и оръжието бяха намерени от полицията на местопрестъплението. Трупът на жената пък беше открит от Динко - мъжът, с когото тя живеела на семейни начала.

Дъщерята на вече покойния ляв депутат от Бургас - д-р Кънчо Марангозов страдала от левкимия. Заради химиотерапията през последните месеци загубила косата си, ходела с тюрбан или кърпа, разказаха съседи. Жената се затворила и не общувала.

Днес нейния съседи разказаха пред TrafficNews, че непознат възрастен мъж, с бяла коса, е седял почти цял ден вчера на пейката пред блока, в който живеела застреляната Станка.

По думите им той и преди се бил навъртал около жилищната сграда. Съседи твърдят, че се появил преди година и постоянно обикалял наоколо под претекст, че има работа в квартала.

Една от версиите е, че мистериозният мъж може да е някой от ужилените от пирамидата на Станка Марангозова. Полицията вече е разпитвала съседите какво знаят за него.

Кой уби Станка? Търсят непознат – навъртал се там, "имал работа"