Постоянни заплахи дебнели убитата в столичния кв. “Младост” Станка Марангозова. 47-годишната жена беше намерена мъртва в автомобила си от мъжа, с когото живеела на семейни начала.

Станка непрестанно получавала заплахи заради ужилени от нейната финансова пирамида хора.

Станка е завличала жертвите си като се е представяла като брокер или инвестиционен посредник на известно дружество, занимаващо се с подобна дейност и има лиценз.

Тя мамила клиентите си в продължение на 8 години, а срещу нея има и дело.

Една от ужилените е Бонка Кулинска, която превела на няколко транша 1 милион лева на Марангозова, за да извърши с тях финансови операции за закупуването на акции и да играе на борсата.

Запознали се чрез близък на Марангозова, който вече “работил” с шармантната дама. Убедил Бонка, че всичко е честно и почтено, разказва самата потърпевша в свои показания пред съда.

Куршум за Станка, дъщерята на д-р Марангозов – бившият депутат на БСП

Станка Марангозова е застреляната в кв. "Младост", замесени са милиони!

От разговора, който двете повеждат в присъствието на свидетели, Кулинска придобива впечатлението, че дамата е много компетентна и разбира от сделки с ценни книжа, извършвани на Българската фондова борса. След което Марангозова развърта схемата си, като по нейно настояване ѝ превежда на три транша общо 996 705 лева и то все по спешна необходимост заради излизащи "безценни" сделки, от които могат да се спечелят добри пари, като сама посочвала и основанието за "доверително управление и покупки".

Последвала врътка с уж погрешно преведена сума от над 148 000 лева в сметката на фирмата, на която Кулинска била пълномощник, и по искане на Марангозова тя веднага я върнала обратно. След което Марангозова изчезнала.

По подобен начин и със също толкова крупни суми да ужилени още няколко души, като някои от тях са видни фигури от криминалния контингент, твърдят запознати.

Финансово-икономическата експертиза, поискана от прокуратурата установява, че за по-малко от три години - от януари 2008 до октомври 2011 година, в сметката на Марангозова, общо е постъпила сумата от 65 536 705,98 лева. Те са изпратени от различни хора, и то само в една банка, пишат от TrafficNews.

Марангозова е дъщеря на покойния бургаски депутат от БСП д-р Кънчо Марангозов. Тя беше арестувана от ДАНС през 2011 г. за пране на пари и измами. След проведено разследване тя е обвинена за източване на 65 милиона лв. чрез схема, напомняща дейността на прочутите финансови пирамиди.

Станка беше намерена мъртва снощи на паркинг пред жилищен блок на метри от УМБАЛ “Света Анна” в столичния кв. “Младост 1”. Мъжа, който живее с нея на семейни начала я открил около 21 ч. с огнестрелна рана в главата и подхвърлена до нея бяла роза.

Нищо от вещите на жертвата не липсва и затова първоначално от МВР заявиха, че работят и по версията за самоубийство.

През цялата нощ районът на убийството остана отцепен, а полицаи извършваха огледи, разказаха съседи от блок .

„”Работим по абсолютно всички версии на убийството. Към момента мотив не можем да посочим, тъй като трябва да направим анализ на данните и доказателствата, които ще съберем”, обясни Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Той потвърди, че Марангозова има криминални регистрации за финансови престъпления и несъстоятелност.