Непознат възрастен мъж с бяла коса е седял почти цял ден на пейката пред блока, в който живеела застреляната снощи Станка Марангозова. Това разказаха пред TrafficNews нейни съседи от входа в столичния кв. “Младост 1”, където живеели в апартамент на осмия етаж 47-годишната жертва и нейният приятел Динко.

Той и преди се навъртал около жилищната сграда. Съседи твърдят, че се появил преди година и постоянно обикалял наоколо под претекст, че има работа в квартала, пишат от TrafficNews.

В деня на убийството непознатият бил забелязан да седи на пейката пред входа. Една от версиите е, че мистериозният мъж може да е някой от ужилените от пирамидата на Станка. Полицията вече е разпитвала съседите какво знаят за него.

Марангозова беше убита в автомобила си около 21 ч. снощи. с три куршума в главата. Гилзите и оръжието бяха намерени от полицията на местопрестъплението. Трупът на жената пък беше открит от Динко - мъжът, с когото тя живеела на семейни начала.

Дъщерята на вече покойния ляв депутат от Бургас - д-р Кънчо Марангозов, е участвала в пирамидална схема и в продължение на 8 години – мамила своите жертви, че е брокер и инвестиционен посредник на популярно дружество.

Търгувала с акции и за три години - от януари 2008 до октомври 2011 година, в сметката на Марангозова, общо е постъпила сумата от 65 536 705,98 лева. Те са изпратени от различни хора, и то само в една банка.

Срещу Марангозова има и дело. Тя беше арестувана от ДАНС през 2011 г. за пране на пари и измами.

Към момента нито една версия за смъртта на Марангозова не се изключва. Най-вероятно обаче става въпрос за разчистване на сметки, гласят лаконичните коментари от полицията.

Покойната Станка страдала от левкимия. Заради химиотерапията през последните месеци загубила косата си, ходела с тюрбан или кърпа, разказаха съседи. Жената се затворила и не общувала с живущите във входа.

Когато разбрали за убийството, жителите от съседните блокове първо се усъмнили дали извършителят не е някой от посетителите на центъра за наркозависими, който беше преместен в двора на съседната болница „Св. Анна”. Още повече, че наскоро две коли били разбити и обрани.