Новият паспорт на Джок Полфрийман е бил издаден от посолството на Австралия в Гърция, но той ще го получи едва, след като приключи делото срещу него.

Това е казал австралийският посланик в южната ни съседка Джон Филп на правосъдния министър Данаил Кирилов, става ясно от прессъобщение на ресорното ведомство.

Не обичам Народния съд, отсякъл Полфрийман. Убиецът не дойде в съда!

Дипломатът изразил мнение, че затворническата администрация у нас е откликвала бързо и адекватно през годините във връзка със сигурността и безопасността на австралийския гражданин.

Освен това Австралия била наясно, че и в момента всичко се развива според българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството.

Правосъдният министър е заявил на свой ред, че вярва в независимостта на българския съд и е изразил увереност, че съдът ще вземе правилно решение по повод искането на прокуратурата за възобновяване на делото за условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман.

До 1 месец Върховният касационен съд трябва да реши съдбата на осъдения на 20 години и предсрочно освободен австралиец, който през декември 2007 г. наръга смъртоносно Андрей Монов.

Съдът решава, хората не се дават, окупираха съда: Полфрийман – в затвора! СНИМКИ