13-ти ден Янек от Дупница е в неизвестност. 43-годишният мъж вече е обявен за общодържавно издирване.

"Бил е пред блока с приятели. След 11 часа на 1 август се качва в автомобил и от тогава е в неизвестност, нямаме никаква следа от него. Умолявам институциите, от които това зависи и могат да помогнат, нека да направим всичко възможно да бъде намерен брат ми. Става дума за човешки живот", апелира от БНТ братът на изчезналия Марио Миланов, който спешно се е върнал от чужбина, за да търси Янек.

10 дни от Янек ни следа. Качил се в кола на гард на Братя Галеви и…

По неофициална информация за последно Янек Миланов е видян да се качва в колата на приближения на Братя Галеви Васил Капланов-Каплата. Той е разпитан, но освободен.

Съседи на изчезналия млад мъж също са притеснени. Описват го като добър човек.

За последната година Янек Миланов е подал 2 сигнала за посегателство срещу дома и автомобила му в полицията в Дупница. Разследващите работят по различни версии.

Издирваният мъж от Дупница – изчезнал след свада с гард на Галеви

"Да отидем отзад и заедно да видим камъка, който все още стои в изолацията на блока. Стрелба с въздушна пушка, 50-и калибър, с която спокойно може да се убие човек в неговия прозорец. И две или 3 посегателства има над неговия автомобил", обясни Марио Миланов.

Във връзка с изчезването на Янек Миланов от полицията са разпитвани свидетели, иззети са записи на охранителни камери в района на инцидента, направен е и обход на местности и обекти, които може да са свързани със случая.

От прокуратурата в Кюстендил обясниха, че се проверяват всички версии за изчезването на мъжа.

Мъж изчезна вдън земя! Виждали ли сте го?