43-годишният Янек Миланов от Дупница е изчезнал мистериозно след скандал с гард №1 на Братя Галеви, Васил Капланов – Каплата.

Мъжът, за който Glas.bg вече ви съобщи, е в неизвестност от 31-и юли, когато негови близки подават сигнал в полицията, че нямат връзка с него.

Мъж изчезна вдън земя! Виждали ли сте го?

Служители на РУ – Дупница, са предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, а Янек Миланов е обявен за общодържавно издирване.

Според данните от полицията, мъжът работи в чужбина, а по време на отпуските си се завръщал в родния град.

"В полицията няма постъпили сигнали за отправяни заплахи към него. За времето от 2019 до 2020 г. е подал 2 сигнала в РУ – Дупница, за посегателство спрямо автомобила му – за счупено странично огледало и надраскана врата", съобщават още от полицията. При един от последните инциденти с автомобила му той подава сигнал, а по-късно оттегля показанията си.

Любопитна подробност е, че Янек изчезва след скандал с гарда на Галеви – Каплата.

"В четвъртък 31 юли, малко след 11.00 вечерта, лицето Васил Капланов, известен като един от хората на Братя Галеви, идва със собствения си автомобил пред блока, където живее Янек Миланов. Янек се качва в автомобила при Васил Капланов и от тогава е в неизвестност, малко след това и телефонът му е изключен", разказват пред "Монитор" близки до дупничанина.

Преди това Янек Миланов споделил с роднини, че имат уговорка с Капланов да се срещнат, за да разрешат конфликта. В Дупница се говори, че Миланов е имал дългогодишна връзка с жената на Капланов – Петя. Именно това била причината за дългогодишния им конфликт.

От полицията бяха категорични, че се проверяват всички версии по случая, като не се изключва и вероятността за отвличане.