Вече 10 дни няма и следа от Янек, който живее и работи от години във Франция. След като се прибрал за отпуск в родината, на 31 юли вечерта за последно бил видян да качва в автомобила на Каплата.

Двамата живеят в съседни блокове в кв. "Бистрица" и между тях е имало напрежение заради жена. Иззети са всички записи от видеокамери, както в квартала, така и на всички изходи на Дупница.

Претърсени са колата и апартаментът на изчезналия, както и наследствената къща на Капланов в Крайници, но полицаите не са открили данни, че Янек е бил там. Претърсват и изоставени сгради в квартала и други части на града.

Янек сe върнал от Франция и с намерение да обзаведе апартамента си в Дупница, даже докарал нови мебели. Пет дни по-късно изчезнал и близките му изключват по някаква причина отново да е заминал, без да им се обади и с изключен оттогава телефон.

Издирваният мъж от Дупница – изчезнал след свада с гард на Галеви

В миналото Янек е подавал сигнали в полицията в Дупница, че трошат автомобила му, пълнят ауспуха с монтажна пяна и т. н. Вандалите така и не е намерен. През зимата, когато също бил в България, някой стрелял по прозореца на апартамента му в бл. 45. Пращал му и снимки от гроба на родителите му, което Янек възприел като заплаха, пише "Труд".

При сегашното си връщане Дупница Янек говорил, че знае кой стои зад заплахите и смята да се срещне с него, за да си изяснят нещата. Така и направил. Охранителна камера е записала как се качва в колата на Капланов на паркинга пред блока.

Гардът на Галеви е бил разпитан от полицията и не отрекъл за срещата му, но твърдял, че след нея е докарал Янек на същото място до блока. Кой знае защо камерата не е заснела връщането.

Съседи на Миланов се опасяват, че е убит и заровен накъде. В четвъртък от Англия се е върнал братът на Янек - Марио Миланов, за да се включи в издирването. Приятели на изчезналия са разлепили листовки със снимката му, но засега няма резултат. Близките му обаче са твърдо решени да стигнат докрай и да намерят Янек.

Мъж изчезна вдън земя! Виждали ли сте го?