Запознат съм със случай в Пловдив – назначена е вътрешна проверка, поисках и прокуратурата да провери. Докато не приключи тя, няма да взема никакво отношение, каза здравният министър по повод смъртта на двама мъже в Пловдив.

Здравната система е пренатоварена – това, което се случва е недопустимо. Нито ще върнем хората, нито ще променим случилото се.

Знам, че лекарите и сестрите в клиниката са били достатъчно, били са по местата и са работили с други пациенти.
Ако продължим с нразбирането на мерките и неспазнването им, с толерирането на мнения и показването им, че това е една лъжа, че няма коронавирус, че мерките са измислени, за да пречат на хората, ако горим маски и издевателстваме и бием лекари и сестри и да обясняваме как те са бяла мафия, ние ще загубизм тези хора, а те са по местата си денонощно.

Това, което се случва в Пловдив е върхът на айсберга. Случват се такива неща, защото здравеопазването не е реформирано, но сега не е време за реформи. До какво доведоха те, до това, което виждаме в момента, говорим за личните лекари, които са еднолични търговци, министърът не им е началник, той не може да ги управлява. ДКЦ-тата са общински структури, те са подчинени на кметовете на общините.

След смъртта от К-19 на болнични стълби – проверки! Нещастен случай ли е?

Двама пациенти починаха на стълбите пред пловдивска болница ВИДЕО