Бих останал в България, ако имах избор. За тези 12 години само българи ми помагаха, австралийците ме търсят от съвсем скоро. Това заяви Джок Полфрийман докато излизаше от центъра за настаняване на бежанци в Бусманци.

Австралиецът беше освободен предсрочно, а по-рано днес съдът реши той да бъде пуснат и от общежитието.

Полфрийман ще се настани на адрес в София и всяка седмица ще трябва да полага подписи в полицейското управление, обясниха от Дирекция “Миграция” към МВР.

“Ще трябва да се върна в Австралия, след като българските власти ми позволят, за да оправя някои документи”, допълни още Полфрийман пред журналисти.

Джок Полфрийман - свободен от днес!

МВР претърсва Полфрийман! Искали да му конфискуват паспорта

Австралиецът, който беше осъден за убийството на студента Андрей Монов коментира, че би продължил да се занимава с организацията на затворниците, която основа лично, докато се намираше зад решетките.

В момента не знаел къде ще отиде, заповедта му за напускане на страната била издадена от директора на дирекция "Миграция" през 2011 година с влизането в съда за присъдата му за убийство на студента Андрей Монов.

Австралиецът добави, че сега отива при приятели, но не знае къде точно са отседнали те.

Полфрийман коментира, че не се страхува за живота си, защото се доверява на полицията. "За 12 години всички, които са ме защитавали са българи. Имам голямо доверие на хората тук”. Това заяви Полфрийман след излизането си от общежитието в Бусманци.