МВР прави обиск на Джок Полфрийман, за да му конфискува паспорта. Това написа преди минути във Facebook адвокатът на австралиеца Калин Ангелов.

По-рано днес австралийски дипломати влязоха в центъра за чужденци в Бусманци, където от 20 септември е Полфрийман. Предполага се, че те са му занесли документите.

Припомняме ви, че Полфрийман бе освободен предсрочно от затвора и настанен в Бусманци поради липсата на валидни документи. Той обаче вече има пасаван от австралийското посолство.

По-рано на излизане от президенството премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Младен Маринов коментираха освобождаването на Полфрийман от центъра в Бусманци.

Австралийски дипломати при Полфрийман. Излиза от Бусманци! Отива ли си?

Сидни се гневи на София: Говорим едно за Полфрийман, при Вас излиза друго!

"Щом висшият съдия го е призовал, аз съм веднага съгласен със съдиите. Каквото кажат, и аз съм съгласен. Така съм обучен, че каквото се произнесе висшият съдия - да се съгласявам с него и да не го коментирам", коментира Борисов по повод безпрецедентното обръщение на шефа на ВКС Лозан Панов, в което той призова съдийския състав да побърза с решението, а министъра на вътрешните работи незабавно да го пусне от мигрантския център.

Самият Младен Маринов уточни: "От вчера адвокатът на Полфрийман е внесъл искане той да бъде освободен от мигрантския център и да бъде настанен на външен адрес. Процедурата е в ход, трябва да се изпълнят определени изисквания, за да се случи това нещо. Днес очаквам доклад от директор на дирекция "Миграция" дали всички тези условия са изпълнени, и разбира се, когато са изпълнени, ще спазим процедурата".