Британската полиция заяви, че близо до Лондон са били открити 39 тела в контейнера на камион, за който се смята, че е дошъл от България.

Полицията в Есекс заяви, че хората са обявени за мъртви на мястото на събитието в индустриален парк.

"В момента сме в процес на идентифициране на жертвите. Обаче предвиждам, че това може да бъде дълъг процес", каза Маринер, главен началник на полицията в Есекс.

"Вярваме, че камионът е дошъл от България", допълни той.

Смята се, че камионът е влязъл във Великобритания в събота в Холихед на северозападния край на Уелс - едно от основните пристанища за фериботи от Ирландия.

От в. "Индипендънт" отбелязват, че са се свързали с българското посолство в Лондон във връзка с трагичния инцидент.

Говорител на Асоциацията за пътни превози заяви: "Тази трагедия подчертава опасността от мигрантски банди, които контрабандират хора с камиони".

Премиерът Борис Джонсън написа в Туитър: "Ужасен съм от този трагичен инцидент в Есекс. Получавам редовни актуализации и вътрешното министерство ще работи в тясно сътрудничество с полицията в Есекс, докато установяваме какво точно се е случило. Моите мисли са с всички онези, които са загубили живота си и своите близки".

Прити Пател, вътрешен министър, каза в изявление, че е била "шокирана и натъжена" от смъртта.

Тя добави: "Полицията в Есекс е арестувала лице и ние трябва да им предоставим пространство за провеждане на разследванията. Служителите по имиграцията във вътрешното ведомство ще работят в тясно сътрудничество с тях, за да установят как се е случило това ужасяващо събитие".

Зловещо! Задържаха камион с 39 трупа в Англия, дошъл от България ВИДЕО НА ЖИВО