Видният руски опозиционер Алексей Навални, който е в кома в реанимация след предполагаемо отравяне, няма да бъде откаран в чужбина за лечение, защото според главния лекар на болницата в Омск състоянието му е нестабилно.

Това заяви днес неговата говорителка Кира Ярмиш, която окачестви това решение на лекарите като "заплаха за живота му", защото сибирската болница не разполага с достатъчно техника, съобщиха Ройтерс.

Рано сутринта германски самолет с медицински екип специализиран в лечение на пациенти в кома излетя към Русия, за да транспортира Навални в известната клиника "Шарите".

Оборудваха самолет, който да транспортира Навални до Германия. Ще литне ли?

Парите за полета и евентуалното лечение на опозиционера в Германия са поети от частни лица.

Засега руските лекари са изключили категорично коронавирус, инфаркт или инсулт, но официално не се потвърждава и версията за отравянето му.

Припомняме ви, че Навални се почувства вчера зле по време на полет от сибирския град Томск за Москва и след спешно кацане бе откаран в болница.

Съратниците му са убедени, че е бил отровен, докато пиел чай на летището.

Юристите на Руския Фонд за борба с корупцията, основан от Навални, вече сезираха федералното следствие с молба да образува дело за опит за убийство.

Опозиционерът Алексей Навални е в болница! Отровен?