Двама българи, живеещи в Италия и местен жител са разпитани за зверското убийство на 56-годишната Анелия Димова, чието голо тяло бе открито на 30 август в леглото й в жилище в центъра на община Белведере Маритимо, Калабрия.

Според разследващите жената е убита с удари с празна бутилка от уиски по главата. След жестокото престъпление лицето й е било увито с кърпа, съобщиха местни медии.

Открили убитата зверски българка в Италия след анонимно обаждане!

Убитата жена била вдовица и от няколко години живеела в Италия. За последно Димова била видяна от приятелите си в събота вечерта.

На следващия ден имала уговорка с тях да ходят на излет, но когато не се появила на срещата, приятелите й отишли до дома й и открили трупа.

Предполага се, че мотив за убийството е страст или грабеж. Един италианец и двама българи, които били близки на Димова, били разпитани във връзка с престъплението. Засега няма повдигнати обвинения.

Местните карабинери са иззели всички записи от охранителни камери в района в опит да разкрият убиеца. За днес е предвидена аутопсия на трупа на жената.

Българка – увита с кърпа и убита в леглото си! Вдовицата Анета живеела в Италия