Жестокото убийство на българката хвърли в тревога жителите на намиращото се на брега на Тиренско море калабрийско градче Белведере Маритимо.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че сънародничката ни Анелия Димова от Бяла Слатина е била намерена в ранния неделен следобед в леглото си с лице, покрито с кърпа. Според първоначалните заключения на съдебните лекари смъртта е е предизвикана от удари по главата с тежък предмет.

Българка – увита с кърпа и убита в леглото си! Вдовицата Анета живеела в Италия

Тя живеела постоянно в Белведере Маритимо от март тази година, като за да се издържа, практикувала различни занаяти, твърде вероятно и най-древния.  

Както твърди изданието „Кориере дела Калабрия“, сънародничката ни е била открита от карабинерите в градчето след анонимно обаждане на техния дежурен телефон.

Разследването се координира от прокурора Пиер Паоло Бруни от трибунала на близкия град Паола, а начело на следователския екип е капитан Андреа Масари от местната казарма на Корпуса на военизираната полиция,  съобщава в. Монитор. Работи се по версията за предумишлено убийство най-вероятно на лична сантиментална основа, но не се изключва то да е резултат от търкания с тукашната организирана престъпност след неуспешна далавера с трафик на дрога или на бели робини.

През тези часове силите за сигурност правят обстоен преглед на всички камери в старинния център на Белведере Маритимо, където живеела убитата българка, разпитват и лица, с които тя е контактувала приживе.   

А що се отнася до хвърлянето в тревога на жителите на градчето на брега на Тиренско море, то те са обезпокоени от факта, че неотдавна там е била убита по същия жесток начин и след това изгорена бразилската жрица Силвана Родригес.