Цвети Пиронкова постигна вдъхновяваща победа на „Ролан Гарос“ вчера и продължи доброто си завръщане на корта след тригодишната пауза.

Тя записа пета победа за сезона след четирите на US Open, надигравайки Андреа Петкович (Гер) с 6:3, 6:3.

Цвети Пиронкова с безупречен старт на "Ролан Гарос"!

Всички очакват с голям интерес представянето на Цвети в Париж, като в следващия кръг тя ще има добре позна съперничка, 23-кратната шампионка в турнирите от "Големия шлем" - Серена Уилямс, победила очаквано сънародничката си Кристи Ан.

Най-вероятно двубоят между двете, който ще е повторение на 1/4-финала на US Open, ще бъде в четвъртък.

"Условията са различни, турнирът е различен, така че всеки мач е нов и това е моят подход. Определено се вълнувам да изляза срещу Серена, очаквам с нетърпение", сподели Пиронкова пред БНТ.

За нея е предизвикателство да играе през октомври на "Ролан Гарос", но смята, че студеното и влажно време не бива да спира професионалистите.

"Предизвикателство е "Ролан Гарос" да се провежда през октомври. Времето е студено и влажно. Това определено е проблем, както за самите кортове, така и за топките, защото стават много тежки. Трябва да се приспособим. Нали за това сме професионалисти. В първия мач се справих. За следващия се надявам да не вали. Може би няма да се стопли, но поне да не е толкова влажно", допълни пловдивчанката.

Американката Серина Уилямс mcu призна, че е готова за дълъг и труден мач срещу втората ракета на България Цветана Пиронкова във втория кръг на Откритото първенство на Франция.

"Пиронкова играе добре, но също и аз. Готова съм да играя срещу нея и тя ще бъде готова за мен. Ще бъде дълъг мач, тя ще върне много топки в корта. Аз ще съм готова", коментира тя.

По-малката от сестрите Уилямс е спечелила и петте си мача срещу Пиронкова до този момент, но…