Цвети Пиронкова стартира по най-добрия начин кампанията си на "Ролан Гарос". Тя надделя с 2:0 сета (6:3;6:3) над Андреа Петкович в първия кръг.

Двубоят започна страхотно за Пиронкова и българката успя да запише пробив още при първата си възможност в първия гейм (1:0). След това го затвърди и отново проби за 3:0. Пловдивчанката продължи да играе страхотно, но започна да среща съпротива от Петкович, която имаше четири брейк пойнта и в крайна сметка стигна до пробив за 3:1 в сета. 33-годишната германка затвърди пробива и стопи аванса на Пиронкова само до един гейм (3:2). Българката отвърна на предизвикателството и взе сервис гейма си за 4:2, след което за трети път в сета проби съперничката си за 5:2. Пиронкова обаче трябваше да изчака за победата в сета, тъй като Петкович намали аванса й до 5:3 с втория си пробив. Цвети обаче не трепна и взе своето с четвърти пробив в сета за крайното 6:3.

Пиронкова започна много уверено втория сет. Страхотен нейн сервис затрудни максимално Петкович и Цвети дръпна в резултата с 15:0. Последва излизане на мрежата на българката и 30:0 в нейна полза, а малко по-късно тя спечели и този първи гейм. Две поредни грешка на Петкович от форхенд в мрежата и двойна грешка поставиха Цвети в позицията за пробив и тя не изпусна възможността да поведе за 2:0. Още в следващия гейм обаче Андреа върна пробива, въпреки добрата игра на Пиронкова.

Четвъртият гейм започна с преимущество на Пиронкова, която на два пъти повеждаше в точките, но съперничката й съумяваше да изравни, а след това и да спечели подаването си, за да изравни - 2:2.

Петият гейм мина под диктовката на българката, която максимално затрудняваше Петкович със сервиса си. След неин форхенд по диагонала Петкович германката изпрати топката в аут и резултатът стана 3:2 за Цвети. В шестия гейм Пиронкова стигна до точка за пробив, която не пропусна да спечели и поведе с 4:2, след което затвърди пробива за 5:2. Петкович успя да спечели още един гейм, но за повече нямаше сили и пловдивчанката затвори мача - 6:3

Победителката в днешния двубой в следващия кръг ще се изправи срещу американката Серина Уилямс или сънародничката ѝ Кристи Ан, които играят по-късно днес.