По разпоредждане на главния прокурор Иван Гешев делото за убийството на Тоско Бозаджийски бе прехвърлено под специален надзор на Върховната касационна прокуратура.

Върховната касационна прокуратура пое делото за убийството на Тоско Бозаджийски. Днес по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев казусът бе прехвърлен под специален надзор на висшата инстанция.

Досъдебното производство е образувано на 21 януари с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура по повод изпратени материали от клуб Ботев (Пловдив), за това, че на територията на Гърция, в Солун умишлено е умъртвено лице с българско гражданство.

С постановление на главния прокурор разследването по досъдебното производство е възложено на Национална следствена служба.

Ето как Бойко Борисов коментира убийството на Тоско след срещата с баща му и феновете СНИМКИ

На среща в Министерски съвет с министър-председателя Бойко Борисов и бащата на убитото лице – Георги Бозаджийски, главният прокурор Иван Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да прецени налице ли са данни за образуване на досъдебно производство на територията на България.

Родителите са благодарни на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев за това, че държавата застава зад тях. Въпреки уверенията на институциите, че ще следят изкъсо делото в южната ни съседка, в събота феновете на Ботев Пд подготвят голям протест пред посолството на Гърция в София. Ще настояват за справедлив процес. В 8,30 часа от стадион “Христо Ботев” ще тръгнат 4 автобуса с фенове.

Майката на убития Тоско с призив към българите!