Министър-председателят на България Бойко Борисов коментира в своя профил във Facebook срещата с бащата на убития в Гърция Тоско и феновете на Ботев (Пловдив), която се състоя днес и бе във връзка със смъртта на привърженика на "канарчетата".

"Изразих най-искрените си съболезнования на близките и приятелите на убития в Гърция млад българин Тоско Бозаджийски. Спортът трябва да носи радост на хората, случаите на хулиганство и насилие са недопустими. Според тежестта на извършеното деяние виновните трябва да понесат своята отговорност.

Българското правителство ще продължи да наблюдава казуса и да действа спрямо своите възможности и правомощия. Възложих на министъра на правосъдието Данаил Кирилов да задейства всички международно-правни механизми във връзка с двустранното правно сътрудничество, както и да изиска цялата информация по разследването и установяване ефективността му в Гърция", написа Борисов на личната си страница.

Припомняме, клубът на привържениците на Ботев Пловдив, Сдружение ПФК Ботев и Обединени фракции „Бултрас“ разпространиха по-рано отворено писмо до министър-председателя на България. Феновете изказаха опасения, че случаят ще бъде потулен. Те обръщат внимание и на отпразнуването на смъртта на Тоско Бозаджийски от феновете на ПАОК, само часове по-късно.

Бултраси до премиера: Тоско не е загинал от прегазване, фенове на ПАОК празнуваха смъртта му