Строителството на Южната дъга на Софийския околовръстен път в участъка от „Младост“ до връзката с магистрала „Тракия“ върви на много високи обороти, написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

"Това е един най-натоварените пътища в страната. Лично се убедих, че темпото на работа е много добро и очаквам трасето да бъде готово в срок през следващата година. Когато шестлентовият път бъде завършен, това ще бъде голямо облекчение за всички пътуващи. Продължаваме да работим по много големи инфраструктурни обекти в цялата страна", каза още Борисов.

По-рано през деня той инспектира важни обекти в Поморие и Бургас. 

Няма милост! Понеделник в 8 часа сменяме зам.-министър

НА ЖИВО: Бойко Борисов с инспекция на морето

Много ми хареса залата в Бургас. Тръгнахме от една малка заличка, тя стана по-голяма и красива от „Арена Армеец”. Надявам се кметът на Бургас да направи новогодишен концерт без маски и без вирус в новата "Арена Бургас", каза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Бургас.  Съвместно с министерството на спорта се изготвят графици и когато се възстановят всички масови събития, залата ще е най-подходяща, добави кметът на Бургас Димитър Николов.

След инспекцията на зала "Арена Бургас" премиерът Бойко Борисов потегли към Поморие и се включи на живо, заедно с кмета на Бургас Димитър Николов, министъра на финансите Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Министър-председателят пожела да мине по цялото трасе, той поздрави работниците и се поинтересува дали ще бъдат готови в срок с дейностите, които извършват. Накрая на участъка го очакваха кметът на Поморие Иван Алексиев, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, депутати от ГЕРБ, общински съветници и местни жители.

Като станем готови с Обхода на Поморие, започва изграждането на Северната дъга на Бургас, която ще изведе трафика към Поморие, Несебър, Слънчев бряг и Варна извън областния град, обяви още кметът на Бургас Димитър Николов по време на обиколката на премиера в Бургаска област.


Градоначалникът съобщи, че от зам.-министър Николай Нанков е разбрал, че до 22 юни ще приключат процедурите за избор на изпълнител на Северния обход на Бургас, който ще спаси града ни от трафика през лятото. „Договорихме се с АПИ Община Бургас да финансира локалите, за да може бизнесът да се възползва и да се направят складове и предприятия около целия Северен обход за бърза комуникация”, каза Николов.

„Всяко лято по сегашния път е тапа, изнервени водачи, по-младите бързат, натискат газта и стават много произшествия. Това е участъкът с най-много инциденти на пътя през летния сезон”, припомни кметът на Бургас.