Подкпрепа в парламента за Веселин Марешки. Депутатите от "Воля" излязоха в защита на лидера си. Те се подредиха на парламентарната трибуна, облечени в бели тениски с надпис "Аз съм Марешки", познат повече на френски Je suis...

Депутатите на осъдения на 4 години затвор зам.-председател на парламента за рекет заявиха подкрепата си за него и го обявиха за невинен.

"Долу ръцете от Веселин Марешки", призова народният представител Пламен Христов в декларация от името на групата и в компанията на колегите си от "Воля".

Нямам никакво намерение да бягам, ще се защитавам… Мислите на Марешки

"Призоваваме българските граждани, които виждат и осъзнават цялат асхема на случващото да не се поддават на манипулациите и да подкрепят Веселин Марешки както той беше, и е до тях вече 30 години. Няма да допуснем някой да лъже Брюксел. Онези, които умишлено заблуждаваха хората, че "Воля" е някаква патерица на управляващите, следва сега да си дадат сметка какво всъщност се случва. Ако мълчим, утре всеки един може да бъде дискредитиран и притиснат с подобни манипулации", каза още Христов, цитиран от "Труд".

Веднага след тях от БСП пък призоваха Марешки да освободи мястото като заместник-председател на Народното събрание.

Изявлението направи другият му колега на трибуната - Кристиан Вигенин, заместник на Караянчева от квотата на БСП. Социалистът апелира към депутатите на "Воля" да оттеглят осъдения Марешки, а ако се окаже оправдан от съда, да го върнат на поста му на трибуната.

Четири години затвор за Марешки!

Ако не желаят да посочат негов заместник, Вигенин им предложи да оставят вакантно мястото на парламентарната трибуна.