Така се опитаха да направят всичко възможно да ме уплашат и да избягам, но аз не само не избягах, направиха няколко избора и влязохме в парламента, коментира лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки по повод присъдата му от 4 г., оповестена от съда на втора инстанция.

Четири години затвор за Марешки!

"Нямам никакво намерение да бягам, ще се защитавам тук в България, Бог ми е свидетел, че аз съм невинен", настоя той пред Нова тв.

"Ако тази присъда бъде потвърдена, ще бъда първият българин, осъден, че взима наем от свой имот. Нелепостите са само за да очернят името ми, защото аз съм единственият различен", изтъкна Марешки.

Той припомни, че на първа и на втора инстанция - съответно отсъдили "невинен" и "виновен", присъдите са междинни. "Важното е какво ще каже третата инстанция", посочи той.

"Първо, за по-голямата част непредубедените е ясно, че съм невинен. Второто, в опита да бъда омаскарен, прокуратурата не се посвени на всякакви сценки, като дори обвини съдия, че щял да вземе подкуп от мен. И когато съдията бе оправдан, никой не понесе отговорност. Третото, моментът (за обявяване на присъдата)  е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада за Брюксел да се впише, че в България има осъден политик", заяви лидерът на ВОЛЯ.

"Що се отнася до този толкова скъп мой плаж, ще подаря плажа на президента, за да стане олигарх, и той да си подаде оставката, но не вярвам в неговата съвест",  посочи още бизнесменът.