Борисов нареди - временно да отстранят директорите на трите болници, замесени в смъртта на 3-годишното момченце.

От постовете си ще слязат ръководителите на УМБАЛСМ “Пирогов”, правителствената и детската болница. Искането е на премиера Борисов, който нареди на здравния министър Кирил Ананиев да отстрани директорите, докато тече проверката по случая.

Припомняме, че 3-годишното момченце почина, след като три болници отказаха да го хоспитализират.

Преди заседанието на кабинета Борисов се е видял с родителите на Александър, който почина в петък след размотавате между трите болници.

"Искам да се отстранят всички директори на болници и всички замесени. Ще ползват ВМА за експертизите. Това бездушие. Разстроих се. Да се махат оттам докато свършат проверките и намерим виновни". Това заяви Борисов преди началото на заседанието на министрите, цитиран от Агенция “Фокус”.

Трима лекари върнали починалото 3-годишно дете по настояване на д-р Емилия Георгиева

Доц. Мангъров: Ако случаят с 3-годишното дете беше в януари-февруари, диагнозата щеше да бъде грип

Трагедията с починалото дете не е изолиран случай, трябва преглед на цялата система!Нямаше сега да има скандали, ако детето е било хоспитализирано и бяха положени грижи, категоричен е д-р Кацаров

Според родителите в основата на случилото се е д-р Елена Георгиева, която върнала детето. Свидетел също разказа, че именно по настояване на медицинското лице момчето не било прието в здравното заведение.

Детето първо е било заведено в Педиатрията в София, където отказват да го приемат с довода, че няма свободни места. Родителите решили да отидат в болница „Лозенец”. Оттам изпращат момченцето за домашно лечение. Междувременно 3-годишното дете се влошава. Родителите се върнали в Педиатрията и момченцето вече е било настанено, но било твърде късно да се направи каквото и да било.