Обирджийката от таксиметрова компания Yellow имала и други жертви.

Припомняме, че тя реши да ограби тежко болна майка с бебе. Таксиджийката Анна Бонева претарашила багажа на 38-годишната Благовеста, а после изтеглила пари от чуждата дебитна карта с помощта на своя съучастничка.

Оказало се, че болната Благовеста не е единствената жертва на таксиджийката Анна.

Пострадала от пъргавите ръце на крадлата е и Райна. На 18 юни тя трябвало да заведе своя близка до сградата на Националния осигурителен институт, за да подаде документи за осъвременяване на пенсията й. Възрастната жена не можела да ходи сама и заради това поради тази причина се наложило да бъде придружена.

"Чакахме такси пред НОИ, но тъй като трябваше да оставим жената на улица "Одрин", която е наблизо, не искаха да ни качат. След като един шофьор от Yellow ни подмина, се появи следващ, който склони да ни закара до този адрес, а след това и мен до "Овча купел", разказa Кънчева пред TrafficNews.

Направило й впечатление, че таксиджията не казал нито дума, а само кимал, когато Румяна го попитала дали ще може да ги закара.

"Колата имаше апарат, стикери, всичко изглеждаше редовно. По пътя спряхме на "Одрин" и "Стамболийски", за да може възрастната жена да си купи някакви неща, а там на светофара има камера.Така че, ако искат могат да видят номерата на колата", разказа Кънчева.

Тя стояла на задната седалка, заедно с всичкия багаж и чантата си. Трудно подвижната жена пък била отпред до шофьора. Когато стигнали до "Китайския блок" на улица "Одрин" Кънчева слязла, за да отвори вратата на входа. В същото време нейната близка също успяла да излезе от колата.

"Обърнах се и таксито просто го нямаше. Видях само задната част на автомобила, но нямаше как да запомня номера. В такъв момент си толкова шокиран, че въобще не можеш да реагираш", споделя с огорчение Кънчева.

В чантата й били ключовете за дома, парите, телефона и всички ценни вещи. По-късно се оказало, че за неин късмет личната карта е в жилището й, защото същия ден е сменяла чантите си и е забравила да вземе документа.

"Истината е, че аз нямах много пари, но чувството, че си никой, на улицата си, не можеш да се прибереш в дома си и нямаш пари дори да си вземеш едно билетче за градския транспорт и да стигнеш до някъде", споделя Райна.

Синът на Кънчева проследил задигнатия телефона и установил, че той се намира някъде около бул. "Македония". Мъжът обаче направил грешката да позвъни, след което устройството било изключено.

"Свързах се с фирмата Yellow и оттам ми казаха, че нищо не могат да направят, защото не съм се обадила по телефона да си поръчам такси и не съм разговаряла с диспечер. Казаха ми, че имали над хиляда шофьори и не можели да разберат кой е", споделя Кънчева.

Тараш на чуждия багаж. Шофьорка на такси обра болна майка с бебе!

Жената отишла и подала жалба и в полицията, но 5 месеца по-късно все още не е установено кой е таксиметровият шофьор.

"Въобще вече не се е и надявам да го открият. Аз просто видях какво се е случило на Благовеста и реших да споделя, че това е практика, защото в случая става въпрос за шофьор от същата фирма", разказва Райна.

Таксиметровата компания Yellow също е била потърсена за коментар. От там увериха, че ще отговорят на всички въпроси по-късно. До момента обаче от фирмата мълчат.

Ето съучастничката на таксиджийката, обрала майка с бебе!