Шофьорка от една от най-големите столични таксиметрови фирми е задигнала чантата на 38-годишна майка с дете, която е с тежко заболяване, съобщи TrafficNews.

След като претарашила чуждия багаж, 49-годишната Анна Бонева с помощта на своя съучастничка изтеглила от дебитната карта на своята клиентка Благовеста Найденова парите, с които жената трябвало да изхранва едногодишната си дъщеричка през следващите две седмици.

Потресаващата история се разиграла на 6 ноември, когато Благовеста трябвало да отиде в Първа градска болница. Жената страдала от много тежко заболяване и трябвала спешно да започне лечение. Понеже нямало на кого да остави бебето, го взела със себе си.

Близо до дома й в столичния кв. "Левски" видяла спряло такси. Попитала жената зад волана дали не чака друг клиент.

"Каза ми, че точно в този ден не работи, но все пак ми предложи да ме закара. Попитах я дали е проблем, че съм с бебе и тя каза, че няма такъв. Отвори багажника, сложих количката и тя ми каза само да си гушна детето в мен", разказва Найденова.

Благовеста носела със себе си чанта, в която били документите, парите, телефона, както и водата и млякото на бебето. В другата си ръка майката носела играчката на детето. Когато стигнали до Първа градска болница Благовеста платила на Бонева около 9 лева, колкото била сметката, но не получила касова бележка.

"Слязох и бързах да извадя количката, защото заради заболяването си имам трудности да пазя равновесие и ме беше страх да не изпусна дъщеря си. Извадих количката и шофьорката ме попита как се разтваря. Обясних й и тръгнах да слагам детето в нея. Чантата ми и играчката на дъщеря ми стояха на задната седалка все още. Бях оставила вратата отворена, за да ги взема, но жената просто тресна вратите и си тръгна. Докато се обърна и тя беше вече на завоя. Преди това ме гледаше в ръцете, гледаше ми чантата и портмонето, но не съм мислела, че ще се стигне до подобно нещо", разказва разстроената жена.

Разплакана, Благовеста стигнала до майка си и и разказала какво се е случило. От нейния телефон се обадила и на 112, откъдето и казали да отиде в районното полицейско управление в квартала си, където тя подала жалба.

От полицията бързо успяват да установят къде се намира Бонева. Оказало се, че парите от картата изтеглила нейната приятелка Румяна Георгиева, която явно също е била част от плана за кражбата. Били източени 350 лева, които обаче били крайно необходими на Благовеста, тъй като сама отглежда детето си и не може да разчита на бащата.

Анна Бонева и Румяна Георгиева са задържани още същия ден. И на двете са повдигнати обвинения, но в момента са на свобода – Бонева е с мярка "парична гаранция" от 500 лева, а Георгиева е пусната само с подписка.

Какво още разказа майката, вижте във видеото!