Две обвинения - едното за хулиганство, другото за увреждане на МПС, са повдигнати снощи на един от задържаните след конфликта на булевард "Ситняково" пред румънското посолство.

В момента обвиняемият е задържан за 72 часа, а Прокуратурата планира да отправи искане за постоянното му задържане, като мярката му за неотклонение ще се гледа днес или утре.

Припомняме ви, че трима протестиращи бяха задържани на 17 август вечерта, след като майка с две малки деца опита да премине с автомобил през блокадата.

Трима в ареста след снощната агресия пред Румънското посолство

"Георги Георгиев е роден през 1994 г. и работи като готвач. Той е бил част от протеста, който е стигнал до "Ситняково". По негови думи, протестиращите са блокирали и другия булевард -"Гео Милев". От там е спрян достъпът на автомобилите, но един е успял да мине блокадата. На втората блокада хората са помолили шофьора да обърне, както са направили другите", разказа пред bTV адвокат Полина Велчева, която е поела защитата на единия от задържаните - Георги Георгиев.

Тя поясни, че мъжът не е знаел, че в колата има две деца, видял е само, че тя минава през едно колело.

По твърденията на адвокат Велчева "шофьорът се засилва срещу хора, които са били пред колата. Пред него момиче е паднало пред гумите на колата. Било е голяма суматоха, имало е и деца".

По думите на Георги, той е извикан от полицейските служители да му бъде извършена справка, след това са му казали че е задържан и е откаран в Първо районно, каза още Полина Велчева.

Протестиращи помляха предното стъкло на шофьорка с малки деца