Трима участници в нерегламентираните протестни действия са задържани за проявена агресия към семейство, съобщиха от МВР, след като късно снощи демонстранти на кръстовището пред Румънското посолство нападнаха жена с кола, непожелала да се подчини на незаконната блокада на пътя.

Припомняме ви, че побеснелите мъже изпочупиха предното стъкло на колата, в която пътуваше семейството, и обвиниха шофьорката, че искала да ги прегази.

През цялото това време на агресия, на задната седалка на автомобила стояха стресираните и плачещи деца на жената – момченце на 2 години и момиченце на 9 години.

Протестиращи помляха предното стъкло на шофьорка с малки деца

Семейството е пътувало с автомобила си в посока от ул. "Черковна" към "Цариградско шосе", когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи.

При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС. Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството.

За нападението са задържани три лица, които са участвали в нерегламентирания протест. Във връзка с нанесените щети на МПС-то е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост.

Разследването и работата по случая продължават под ръководството на СРП.

Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града. Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона,

От СДВР настояват категорично, че те не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.

"За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка", допълват от дирекцията на полицията.