Зверска тапа се образува след тежката верижна катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Пловдив. Задръстването стигна близо 15 километра.

Ударили са се две коли с френска регистрация и две с българска, предаде репортер на GLAS.bg. Джип спрял рязко и втората чужда кола с турски граждани се ударила и запалила.

Превозното средство е напълно изгоряло. Причинени са материални щети. Екип на бърза помощ преглежда бременна жена, пътувала в един от автомобилите.

"Най-вероятно се касае за неспазване на дистанция. Апелирам водачите да шофират разумно", призова шефът на "Охранителна полиция"-Пловдив комисар Виктор Празов. 

Бременната жена е 26-годишна турска гражданка, пътувала в изгорялата кола. Няма опасност за нея и детето, но я оставят за наблюдение. Движението на магистралата е нормално.

Полицията се справи с тапата за по-малко от два часа и към този час движението е пуснато.

Майка с дете на косъм от трагедия на „Тракия” ВИДЕО

Линейки хвърчат към мястото на верижното меле СНИМКИ

Едната кола от зверското меле е изпепелена! Разчистват платната по магистралата СНИМКИ

Инцидентът се е случил на 118 км посока София. Два от автомобилите са с турска регистрация, а другите два са с българска. Едно от превозните средства е напълно изгоряло. Причинени са материални щети. Екип на бърза помощ преглежда бременна жена, пътувала в един от автомобилите.