Стотици хора, решили да се приберат в неделя от морето, попаднаха в километрична тапа на 118 км край Пловдив. До тук се стигна след верижна катастрофа между 4 автомобила. Една от колите е на тази майка, която се връщала от морето заедно с мъжа си, детето си и кучето.

„Мъжът ми спря рязко, за да не се ударим в предната кола. Притеснихме се и детето изпадна в нервна криза. Беше много страшно.”, разказа пред GLAS.bg жена, която е пътувала в една от четирите катастрофирали коли във верижната катастрофа на „Тракия”.

„За пореден път се уверяваме, че коланите спасяват живота, ако не бяха те, щяхме да изхвърчим от автомобила”, казва още тя.

Още от разказа за случилото се - вижте във видеото:

Една жена е настанена в болница за наблюдение.

„Пострадали няма, едната жена на 27 години, бременна е почувствала болки в корема и е откарана за преглед в УМБАЛ „Св. Георги”, обясни началникът на „Охранителна полиция”-Пловдив комисар Виктор Празов.

Линейки хвърчат към мястото на верижното меле СНИМКИ

Няма опасност за майката и бебето, съобщиха от болницата. Едно от превозните средства в инцидента е напълно изгоряло.

„Стига се до запалването на автомобила, след като първият автомобил с българска регистрация намалява, вторият и третият автомобил са били с турски граждани, те не спазват дистанцията и се удрят един в друг и вторият се запалва”, допълни той и призова всички да спазват дистанция и да карат с нормална скорост, за да запазим живота на всички участници.

Едната кола от зверското меле е изпепелена! Разчистват платната по магистралата СНИМКИ

Движението на автомобили беше отклонено през Подбалканския път.

Такава тапа на магистрала "Тракия" не сте виждали СНИМКИ