182 допълнителни легла за Ковид-19 се разкриват в болниците в областта  като от тях 130 са в града. Възобновява се работа на спешните приемни кабинети - от днес в УМБАЛ „Каспела“, до края на седмицата в МБАЛ „Св. Каридад“ и МБАЛ "Свети Пантелеймон“, а от понеделник в бившата окръжна болница. Това са част от мерките, които прие Медицинският щаб на днешното си заседание в Областна администрация.

„ Надявам се, че с този брой легла ще може да отговорим на нуждите на населението в областта. Към този момент леглата за лечение на коронавирус са вече близо 500, осигурени са и достатъчен брой интензивни легла и лекарски екипи. За оптимизиране на болничното лечение решихме да бъде създадена специална комисия, която ще извършва проверки в отделенията за К-19 за извършените хоспитализации, състоянието на пациентите, дехоспитализацията им и критериите за това, според изискванията на Здравното министерство. Комисията ще се състои от двама инфекционисти, пулмолог и представител на РЗИ, а проверките ще се извършват  както по документи, така и в отделенията, допълни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Към 26.10.2020 г. територията  на Пловдивска област има  14 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са  общо 3370.  Новодиагностицирани медицински лица - 1 лекар . Извършва се епидемиологично проучване. Към момента активните случаи на медицински лица са 51.

Свободните легла за лечение на коронавирус са 43, а тези за интензивно са 24. Броят на свободните стаи за непотвърдени с К-19 са 7.

Хоспитализирани са общо 278 лица, от които с потвърден К-19 са 228. На интензивно лечение са 9 души. През последното денонощие няма хоспитализирани пациенти. Няма починали. Няма нови случаи на ученици и учители. Под карантина -1953 лица. На домашно лечение  са 1115 лица. Оздравели са 50 лица, като общият брой вече е 1951.