2581 проверки за 4 дни са извършени на търговски обекти в Пловдивско. Ще дадем още 10 дни толеранс на всички. Там, където не се спазва се налагат санкции и затваряме обектите. Не може да накажем един цял бранш, заради това, че едни не спазват мерките. Не е справедливо. Две заведения са затворени в събота (В Асеновград и Първомай)". Това обяви на брифинг Областният управител Дани Каназирева.

По думите й акциите и проверките ще продължат, като ще бъдат още по-строги. Барове засега обаче няма да се затварят без причина.

„Пловдив първи взе мерки и ограничи капацитета на нощните заведения. Анализът показва, че пробите започват да скачат две седмици след започването на учебния процес, но няма как да затворим училищата. Ако в момента затворим нощните заведения, ще превърнем коктейл баровете в дискотеки. Ако затворим и тях, то потокът ще отиде в ресторантите. Трябва да приложим индивидуален подход. Тези, които не спазват ще бъдат затваряни. Продължаваме с проверките", каза още Каназирева.

Среднощни проверки по барове из Пловдивско. Какво откриха полицаите?

Областният управител оповести и добра новина. Повече от половината заразени медици в Пловдив вече са излекувани. В момента активните случаи на медицински лица в областта са 51. Общо хоспитализираните в Пловдивско са 278, като при 233 от тях е потвърден Ковид. Според данните, голям процент от хоспитализираните пациенти са в добро състояние - 133 души.

12 души са в тежко състояние, а от тях 9 са в интензивно отделение.