Пловдив вече е блокиран! Това стана след въвеждането нови мерки срещу разпространението на заразата със заповед на министъра на здравеопазването. Тя е в сила от полунощ.

Огромна колона от автомобили се е образувала на КПП-то на "Карловско шосе". Органите на реда проверяват целта на предвижването на гражданите.

Някои хора вече не бяха пропуснати в града, а други да излязат от него именно заради лиспва на доказване на целта на пътуване.

"Хората не се съпротивляват. Към момента срещаме разбираме от гражданите. Няма проблем с движението и хората.", заяви шефът на ОДМВР Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

Затварят градовете в България! Пропускат само при специални случаи!

13 КПП-та вече са разположени на всички входове и изходи на Пловдив.

През пунктовете ще се пропуска преминаването на лица, в случай на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини или завръщане на постоянния адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност. В рамките на днешния ден всички, които работят извън града трябва да си набавят и декларации от работодателя.