Оставиха в ареста Кристиан Николов, обвинен в умишленото убийство на журналиста Милен Цветков при катастрофата в неделя. Софийски градски съд намира за адекватна мярката „задържане под стража“ предвид реалната опасност от укриване.

Софийска градска прокуратура поиска вземане на най-тежката мярка, а именно  „задържане под стража“. От камерите, записали инцидента, става ясно, че обвиняемият Николов се е движел с значително по-висока скорост от позволената. Прокуратурата отбеляза липсата на спирачен път. Обвиняемият е застрашил и животите на намиращите се наблиза пешеходци.

Според прокуратурата съществува реална опасност да се укрие, както и същият да извърши друго престъпление. Към момента Николов е студент в Германия.

Защитата не се съгласи, че материалите по делото са достатъчни за искането на прокуратурата и помоли същото да не бъде уважено. Относно опасността Кристият Николов да се отрие бе отхвърлена от защитата, като адвокат Таков уточни, че той има постоянен адрес в столицата. От днешното заседание стана ясно, че 22-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Защитата на Николов изтъкна, че той е завършил 91-ва немска с отличен успех

“Умолявам съда за разглеждане на по-лека мярка, тъй като няма да се укрия. Моля да ми бъде дадена възможност да продължа образованието си“ – с тези думи се обърна Николов към съда.

Защитата има право да обжалва решението на съда пред по-горна инстанция в едномесечен срок.

Ето какво каза говорителят на Софийски градски съд Милена Орозова непосредствено след приключване на мярката: