В този час се гледа мярката на 22-годишния Кристиан Николов, който под въздействието на наркотици причини смъртта на журналиста Милен Цветков след зловеща катастрофа в София. Софийската градска прокуратура поиска вземане на най-тежката мярка, а именно „задържане под стража“.

От камерите, записали инцидента, става ясно, че обвиняемият Николов се е движел със значително по-висока скорост от позволената. Прокуратурата отбеляза липсата на спирачен път. Обвиняемият е застрашил и животите на намиращите се наблизо пешеходци.

Тъй като Николов е студент в Германия, според прокуратурата съществува реална опасност да се укрие, както и да извърши друго престъпление. 

Защитата не се съгласи, че материалите по делото са достатъчни за искането на прокуратурата и помоли същото да не бъде уважено. Предвид ранния етап на делото адвокат Таков постави под съмнение кой е шофирал джипа, причинил катастрофата. Според него подсъдимият е описан като младеж с къса коса и набола брада, което описва голяма част от младежите на негова възраст. Той допълни, че не е ясно дали катастрофата е причинила смъртта на Милен Цветков или неадекватните действия на очевидците, които извадили пострадалия от автомобила и му помогнали да се придвижи до тротоара.

Относно опасността Кристиан Николов да се укрие, това бе отхвърлено от защитата, като адвокат Таков уточни, че той има постоянен адрес в столицата. От днешното заседание стана ясно, че 22-годишният мъж е с чисто съдебно минало.

Защитата на Николов изтъкна, че той е завършил 91-ва немска с отличен успех

“Умолявам съда за разглеждане на по-лека мярка, тъй като няма да се укрия. Моля да ми бъде дадена възможност да продължа образованието си“ – с тези думи се обърна Николов към съда.

Припомняме, че на Великден, малко след 18.00 ч., в катастрофа загина Милен Цветков. Нещастният случай стана в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата. Автомобил Audi Q7, управляван от обвиняемият Николов, не спазвайки правилата за движение, с висока скорост удря автомобила на журналиста, вследствие на което е причинил смъртта на Милен Цветков. Случаят е особено тежък, тъй като 22-годишният шофьор на Audi се е качил зад волана  след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам.

Ето какво каза говорителят на Софийски градски съд Милена Розова: