Мъж помогна на две жени останали без препитание и възможност да се върнат в родината. Трогнат от историята им, Христо Атанасов изпраща пари на жените.

Христо Атанасов от години отглежда сираци и помага на болни и самотни хора в малък пансион във Великотърновското село Леденик. Въпреки, че той също е в затруднено положение, когато чул историята на двете блокирани жени той не се поколебал и за миг и още в същия ден им изпратил 500 лв.

"Попремислих, бяха останали 650 лв. скътани, погледнах, сега имаме продукти, имаме събрано желязо да продадем на вторични суровини да издържим още малко на напъна, докато се намери работа и предпочетох на мен пари... за нея парите са по-важни сега в момента. И тя се разплака жената, тя не очаквала, че ще се намери някой, който да и помогне", каза той.

Трогната до сълзи Генка Кушева казва, че с парите на Христо Атанасов, ще може да си извади временен паспорт и да купи билети за нея и дъщеря си, за да се върнат в България. Двете жени се оказаха без работа и без пари в Южната ни съседка след лечение на майката, съобщи bgonair.

"Аз се изненадах, че след като е прочел ми се обади и откликна и днес човека е изпратил парите, значи това ме трогна толкова много, че не може да си представите. И нека да му благодаря, защото когато действително имаш нужда и един човек, когото не познаваш, никога не си чувал за него, никога не те е виждал, а само от прочитането на материала, то не е за вярване", посочи Генка.

А щом се върне във Велико Търново Генка и дъщеря ѝ ги очаква още една приятна изненада. Христо Атанасов ще им предостави собствената си къща в близко село за да се настанят временно, докато си намерят нов дом.

В момента Христо Атанасов се грижи за общо 20 сираци, болни, бедни или самотни хора, на които предоставя дом вече близо 30 години.

Хора помагайте! Две българки се нуждаят от €200, за да се приберат от Гърция!