От днес в цяла Испания ще бъде въведено извънредно положение заради влошаването на ситуацията с разпространението на коронавируса. 

"Току-що съобщиха, че са приели мярката "извънредно положение" за... следващите ШЕСТ месеца в Испания! Освен всички мерки до момента, са приели и още една, а именно: забранява се придвижването от една област в друга! Това ще рече, че ако кацнете в Мадрид (примерно), а искате да си тръгнете от Валенсия, най-вероятно няма да можете!

Все още не е съвсем ясно как стои въпросът с туристите, но тъй като до момента се споменават само изключения като "пътуване на работа, отиване на лекар и помагане на болен", ви съветвам много добре да проучите ситуацията, преди да пътувате!", написа българка в една от групите за пътуване във Facebook. Информацията й беше потвърдена: испанският премиерът Педро Санчес направи телевизионно обръщение след извънредно заседание на правителството и каза, че мярката ще остане в сила до началото на май. В цялата страна с изключение на Канарските острови през нощта ще има полицейски час от 23 ч. до 6 ч.

В сряда Испания стана първата държава от Европейския съюз, преминала прага от 1 милион регистрирани заразени с коронавируса. Броят на починалите в страната доближава 35 000.

Италия пред нов локдаун! Затваря кина, зали, баровете – до 18 часа

Учениците в Испания тръгнаха на училище - тези правила ли чакат и България?

Пот

Здравният министър се самоизолира. Още не си е правил тест

Решиха какво ще правят с контакните лица на премиера Борисов