Премиерът Бойко Борисов е с коронавирус. Това става ясно от негово съобщение във фейсбук. Вижте какво написа той:

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!

Решиха какво ще правят с контакните лица на премиера Борисов

В петък Столичната регионална здравна инспекция отмени карантината на министър-председателя Бойко Борисов и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ след отрицателни резултати на ПСР тестове в два последователни дни.

Ден по-рано СРЗИ наложи карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, след положителен тест за COVID-19.

От поста на премиера става ясно, че днес е дал положителна проба за COVID-19.

*ОБНОВЕНА в 16,35 часа

Всички лица, които са били контактни на премиера Бойко Борисов през последните няколко дни са в процес на налагане на карантина, обяви шефът на столичната районна здравна инспекция (СРЗИ) д-р Данчо Пенчев.

Той уточни, че от инспекцията са се свързали незабавно с премиера след излизането на положителния му тест за COVID-19 и Борисов е посочил всички лица, с които е контактувал през последните дни.
Освен това премиерът е информирал лично чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него.

Информирани са още министрите на транспорта Росен Желязков и на енергетиката Теменужка Петкова, както и зам.-външният министър Георг Георгиев.

Колегите от инспекцията вече са се свързали и с всички екипи от министерския съвет, обслужвали срещите на премиера в петъчния ден, каза д-р Пенчев.

Премиерът е декларирал пред РЗИ, че от петък нататък не е имал никакви други срещи и се е бил самоизолирал, каза още д-р Пенчев.

РЗИ отмени карантината на Борисов

Италия пред нов локдаун! Затваря кина, зали, баровете – до 18 часа

Областният управител на Смолян Недялко Славов и кметовете на община Смолян и с. Широка лъка Николай Мелемов и Васил Седянков са под домашна изолация.

Tова се посочва в съобщение на Регионалната здравна инспекция. Те ще са под временна изолация докато излязат резултатите от PCR тестовете им.

Причината е положителната проба за COVID-19 на зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Тримата са присъствали на мероприятия при посещението на част от екипа на премиера Бойко Борисов миналата седмица в региона, където е бил и Нанков.

"Нямат установен близък контакт с обявеният инфектиран заместник министър на регионалното развитие и благоустройството.

Препоръчана им е домашна изолация до получаване на резултатите от направените  им ПСР тестове", се казва в официалното съобщение на РЗИ-Смолян.

Медсестри, ученици, стоматолог… Новозаразените в Пловдивско