Изненадващо, премиерът Бойко Борисов се появи на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб. С него бе и ген. Мутафчийски.

"Както виждате, генералът е жив и здрав. Щабът никога не е разформирован - Щабът е голям", заяви премиерът Бойко Борисов, видимо раздразнен.

От две седмици от Щаба ме умоляват - да спра да се гаврите с тях, каза Борисов и допълни "хората се преумориха, имат операции". 

"Преди всеки брифинг е съгласуван с мен преди това. Сутрин в 7 Щабът е при мен - без събота, без неделя, без заплащане. Докато някои тулупи спят до обяд и после ми пишат пост", заяви премиерът.

"Нищо не е по-различно - всичко работи на максимална сила", коментира Борисов. 

Били сме убили генерала. Това вече ми дойде много. "Един от най-добрите ми приятели написа заглавие "Убиха генерала"? Какво е това? Щабът работи на пълни обороти. Горанов всеки ден натиска да отпускаме - дали фитнеса, дали спорта на открито", каза лидерът на ГЕРБ.

Припомняме от днес ген. Венцислав Мутафчийски, проф. Тодор Кантарджиев и доц. д-р Ангел Кунчев няма да излизат сутрин да изнасят актуалните данни. 

"Щом французите отиват към юни за отменяне на мерките...Вижте днес имаме втора починала лекарка. Къде в света видяхте по света някъде, където да може да се отслабят мерките", разкри премиерът. 

"Короната е някъде във въздуха, да внимаваме, както когато пресичаме улица", каза още той. "Каква карантина карате вие в София? Улиците ли са празни, парковете ли са празни? В другите страни пускаш СМС и чакаш, за да те пуснат", допълни Борисов.

"Какво напрежение да има между нас с ген. Мутафчийски? Аз съм го издигнал до този пост на Щаба, приятел ми е от над 20 години. Нулев ни е спора. Кунчев искаше да разхлаби мерките още, спорът беше между него и ген. Мутафчийски", заяви Бойко Борисов. 

Премиерът разкри, че днес ще имат разговори с автоинструкторите, мисли се и за отваряне на кафетата. "Всички работим на проба-грешка. Дори СЗО работи така. Няма категорично мнение на лекари за разхлабване на меките", коментира премиерът. 

"Няма еднолична власт, допитвам се до най-добрите специалисти", заяви министър-председателят. 

След 10 часа ще бъдат съобщени нови мерки на Щаба, стана ясно от изявлението на премиера.
 
Очаквайте подробности!