Това е абсолютно некоректно отразяване! Че Щабът е спрял работа. Още от две седмици коментираме с премиера да бъде променен начинът на оповестяване. Молбата за оповестяване на фактите беше лично наша, заяви генерал Мутафчийски - шеф на Националния щаб за борба с коронавируса, появил се внезапно на сутрешния брифинг, но вече без униформа. 

Всяко отпускане на мерките, което не е реално, може да даде лошо отражение. Това е труд, който не спира.

Щабът не е спрял работа, не е последно "сбогом", каза още той. 

По повод на трагичната вест, че още един български лекар е починал, ген. Мутафчийски каза:

"Колегата е била една от първите заразени. След като са установени 2 отрицателни проби е изписана за домашно лечение. Вчера състоянието й се е влошило и въпреки положените усилия, изобщо не е стигнала до интензивно отделение. Починала е в Спешния център. Не са успели да я спасят."

Според него това поставя под съмнение изграждането на имунитет от заболелите от коронавирус, за който засега има повече неясноти, отколкото научно даказани факти.

По думите му днес ще се уточни предполагаемия график за отхлабване на мерките и как това ще се отрази на заболеваемостта.

"Ние имаме много интересна комуникация с премиера, защото тя се развива наистина като спор. Той обаче взима най-правилните решения според мен", каза той.

Очаквайте подробности!

Още един български лекар почина от коронавирус! 23 са новите заразени

НА ЖИВО: Както виждате, генералът си е жив и здрав!