Кучето, обезобразило преди дни малко момченце, е хапало и други хора, гонило ги е.

"Знаем за поне трима, нека се свържат с нас и да свидетелстват, за да осъдим собствениците на животното", призоваха родителите на детенцето, което след тричасова операция, се озова с над 100 шева по главата си – вътрешни и външни.

100 шева заради едно "бау". Как се стигна до обезобразяването на дете?

"Има полиция, има прокуратура, не сме ние тези, които ще взимаме мерки", настоя майката на момченцето Таня Стоянова.

Майката на детето със 100 шева: Искам кучето мъртво!

На свой ред психологът Веселин Герев предположи, че острата стресова реакция на детето ще продължи около два-три месеца.

"Ако срещне на улицата куче, детето ще си спомни това, което се е случило. Постравматичният стрес ще остане обаче за цял живот. След време, това дете, ако в някаква ситуация има контакт с куче и види лицето си в огледалото, може да съприживее отново драмата. Животното не може да носи отговорност, собствениците му носят отговорност, като знаят, че е агресивно, да си го държат на повод", настоя специалистът.

Семейството на нахапаното дете обявиха, че момченцето вече по-добре и от ден може да се храни, защото досега е поемало храната си през сламка, тъй като лицето му цялото е в шевове. Опасяват се, че белезите му ще останат за цял живот.

Дете от Пловдив е със 100 шева след нахапване от куче СНИМКИ

Стопанката на агресивното куче Венцислава отказва да коментира случилото се, но полицията вече я е разпитала. Районната прокуратура в Пловдив се е заела със случая.