"Децата се наведоха под масата – отпред по-големият син, а отзад дъщеря ми. В този момент синът ми каза на кучето на шега "Бау!", при което то се нахвърли директно към лицето му и го захапа в областта на устата, а при второто нападение посегна на лявото око и челото". Това разказват родителите на нахапаното от куче 6-годишно дете от Пловдив в жалбата си до Районна прокуратура.

Семейството има момиче на 3 и момче на 6 години. 

Те твърдят, че децата им са травмирани от случилото се, и искат справедливост.

"Кучето захапа сина ми два пъти, аз успях да го ритна и подгоня, а собственичката на кучето взе сина ми на ръце и го вкара в къщата. След това отидохме в медицински център в Раковски и подадохме сигнал на 112. Лекарят в Раковски ни каза, че не може да се справи с разкъсванията и бяхме препратени към Хирургиите в Пловдив. Там синът ми претърпя 3-часова операция", разказа бащата на детето Иван.

"Искам това куче да е мъртво и тези да си получат последствията, а не да се чудим дали нашето дете ще се оправи ли, защото сме говорили с психолози, а те да си стоят на село и да си поливат доматите спокойно, а кучето им да си играе на двора", сподели пред GLAS.bg майката на детето Таня Стоянова.

Тя допълва, че детето й се храни със сламка вече 20 дни, а белезите могат да останат за цял живот. 

Ето кой подхвана стопанката на кучето, разкъсало лицето на дете

Дете от Пловдив е със 100 шева след нахапване от куче СНИМКИ

Майката на детето със 100 шева: Искам кучето мъртво!

Според тях това не е първият случай на ухапан човек от селото.

"Онзи ден ми звънях други хора пак от село и започват да ми обясняват как тези хора обикалят по хората, които са нахапани, за да не свидетелстват и обясняват на хората, че нищо не е станало", каза бащата на 6-годишното дете Иван Стоянов.

Детето е ранено, след като беше нахапано зверски от куче. Това се е случило в двора на вилата им. Кучето е станало агресивно след опит на детето да си играе с него. То влиза в двора на семейство Стоянови, докато те разговарят с неговата стопанка. По-голямото от двете деца на Иван и Таня се доближава до него и тогава става най-лошото.

"Клекна пред кучето и искаше да го погали и нещо да му каже и кучето го заръфа за лицето два пъти. Разкрещях се, кучето го пусна за момент. Собственичката на кучето вдигна детето от земята и кучето продължи да го гони и да го хапе за краката", сподели още бащата.

Детето е претърпяло 3-часова операция и е лежало 5 дни в болница. Храни се само със сламка.

"Три лъча има на челото, където е раздран. Цялото лице висеше, беше цъфнало, обезобразено", казва още майката на детето.

Стопанката на кучето Венцислава отказа да коментира случилото се.

Полицията е разпитала собствениците на кучето. В медицинската експертиза е записано, че телесната повреда е лека. Районната прокуратура се е заела със случая.

Очаквайте подробности! 

Собственичката на кучето отказа коментар. По наша информация те са напуснали селото след инцидента и са преместили кучето в друго населено място.