Стотици коментари на приятели, колеги и почитатели на известния телевизионен водещ Милен Цветков изпълниха социалните мрежи след новината за кончината му тази вечер. 

Той загина на 53-годишна възраст, след като дрогиран водач на 22 години причини тежка катастрофа.

Според информацията, известният водещ е чакал на червен светофар, когато върху него връхлетял шофьорът, употребил наркотици. При проверката е реагирал на канабис и амфетамини. Предстои да му бъде направена кръвна проба. 

Дрогираният водач е управлявал джип Ауди Q7. Той се движил с висока скорост и се забил в колата на водещия.  

"Милене, Милене, закъде се разбърза, закъдеееее.
Сбогом Братко по оръжие и думии!!!
Ще липсваш!", написа водещият Ники Кънчев, който публикува и снимка, на която е с покойния си колега Милен Цветков. 

С годините ще си тръгнем, напсувани и непростени.

А ние бяхме само това, което вие не сте. Не бехме подлоги.
Плачете за този, който ви дразнеше. Сбогом Милене, усмихнат тиквенико, сполай ти за думите, заяви водещият Мартин Карбовски. 

Ани Иванова, която беше част от екипа на предаването "Часът на Милен Цветков", публикува снимка на екипа му с текст: 8 години всеки ден заедно! 

Сбогом, Милене, колко черно, мрачно, страшно и нелепо ни каза сбогом. Ама ние само ще отчетем поредния надрусан с супер мощен автомобил, който лети като безсмъртен по столичните булеварди. Булевардът, на който живея. Комплексарите, които никога няма да укротим на пътя и извън него, беззаконието и чувството за безнадеждна саморазправа. Живеем в територия, една ничия земя, където всеки се пази сам и се моли да има късмет. Е нямаме късмет, приятели, и ти Милене, няма и да имаме, защото тук не съществуват правила, никой не му пука за другите, силата на парите властва над масовия човечец и отдавана способността да си добър човек, не е гаранция за оцеляване. И нито пожарникаря, нито пилота, нито милиционера, нито радостта, нито дебелия ще ни помогнат!

Николай Барулов - кореспондент от Англия 

Ето го убиеца на Милен Цветков! ВИДЕО+СНИМКИ

Сбогом, Милене! Сбогом! Почивай в мир!

Николина Димитрова - програмен директор на България он ер

Аз знам, че ще ми каже: "'бе яяя не се занимавай с глупости, Стоименова!" и вероятно ще се смее на всички статуси, които би прочел за себе си. И просто не мога да повярвам. Не мога! Имаше много хора, които даже малко се страхуваха от него. Защото умееше да респектира. Но мен винаги ме е карал много да се смея. Един ден ми се обади по телефона с ужасно сериозен тон. Аз бях във Варна, на избори. И започна да разказва (в негов стил- не знаеш смешка ли ще е, или сериозно нещо) как детето му, тогава съвсем малък и владеещ само няколко думи, ме видял по телевизията и започнал да ме сочи и да вика: "Мама, мама, мама!" Всички наоколо млъкнали в ступор. Включително и той самият. Докато зацепи, че в началото водещите обявили, че се включваме от Варна, където жена му (истинската майка) също била в командировка.
Смяхме се сигурно 10 минути. "Да, знаеш", каза той, "щеш, не щеш"... И всеки път си припомняхме тази история. И всеки път се смяхме. И преди два дни пак нещо ми се смя, че годините си казват думата. И знам, че и сега Милен се смее. Като ни вижда как... за пореден път... не можем да повярваме, че животът понякога... доста често... е... ????

Марина Стоименова - водещ на "Плюс минус" по Нова тв.

Много време мина, откакто животът ни срещна в един нюзрум, а после пътищата ни се разделиха. Няма да забравя деня, в който говорихме за последно - чакаше на една спирка, под проливния дъжд с пакет пелени. Ти винаги ще питаш... Мир на душата ти!

Акександрина Аврамова - международен редактор

Сбогом, Милен Цветков.

Златка Димитрова 

Идва ми да напиша нещо драматично само и само, за да те ядосам... Поне още веднъж! Ей така да се разфучиш и да кажеш да се стегна...
Ти повярва в мен! Ти ме/ни научи на много! За журналистиката и колко е важна истината! Особено днес! Видяхме се за последно през декември и само малката да може да излиза и щяхме да се видим... само да минеше карантината и щяхме да се видим ...
Ще ни липсваш!

Василена Гръбчева - репортер 

Някои от колегите на водещия сравнят инцидента с убийство. 

Екипът на Glas.bg изказва искрени съболезнования на близките на журналиста. Поклон пред паметта му!

Арестуваха шофьора, убил Милен Цветков

20 минути чакали линейката за Милен Цветков?

Дрогиран водач убил водещия Милен Цветков на кръстовище?

Милен Цветков загина при жестока катастрофа!

С какво ще запомним Милен Цветков?