Прокуратурата проверява 5 отделни сюжетни линии в скандала в БНР, между които са и твърденията за опит да бъде свалена от ефир журналиста Силвия Великова, както и сигналът за сбиване между редактори в радиото, довел до лека телесна повреда.

Разследващите ще проведат очна ставка между генералния директор на БНР Светослав Костов и директора на техниката Пламен Костов, стана ясно от думите на обвинител №1 Сотир Цацаров, който днес бе изслушан във временната анкетна комисия, която нищи казуса със замлъкването на програма "Хоризонт".

Причината – двамата са дали напълно различни показания по случая, в които според Цацаров има "крещящо разминаване".

Според Пламен Костов причината сигналът на програмата да бъде спрян за няколко часа на 13 септември е единствено нареждане на генералния директор по телефона. Според показанията му пред прокуратурата той е отговорил, че това е "пълно безумие", на което Светослав Костов му заявил: "Изпълнявай!"

Така се е оформила и първата от версиите, според която спирането е извършено изцяло със знанието и по нареждането на генералния директор.

Показанията на Светослав Костов обаче пораждат втора версия. Според тях той категорично не е нареждал спирането на програмата, а сега разследващите трябва да проверят дали твърдените телефонни разговори между двамата настина са се състояли.

Според Темида не е имало никаква техническа причина за спирането на сигнала, както и не е имало необходимост от профилактика на студийния комплекс.

Съществувал е единствено план за профилактика на три предавателя, разположени в Белоградчик, Ивайловград и Трещеник.

Още седмица и СЕМ гласува: Остава ли Светослав Костов шеф на БНР