Майката на починалото 3-годишно момченце показа снимката и името на докторката, отказала да го приеме за лечение в Националната педиатрична болница – д-р Елена Паскалева-Георгиева.

"Това е съществото (Елена Георгиева) което отказваше да приеме моето дете, докато го гледаше как умира. Как спите, как се гледате в огледалото?", написа почернената Златина Петрова във Facebook.

Припомняме ви, че малкият Алекс издъхна преди дни след размотаване из три столични болници.

Към момента версиите за скротечната смърт на малкото момченце варират от риновирис до сепсис. Заключение все още няма, защото се чакат окончателните данни от назначението експертизи.

Майката на починалото дете: Виждаха, че умира, молех им се да го прегледат, но... Бащата: Те ни убиха и нас!

Близка на майката написа под поста й още една ужасяваща история от практиката на д-р Елена Паскалева-Георгиева: "Тази жена преди седем години, на половин отворена врата ми съобщи заболяването на сина ми. Той беше бебе на 50 дни, а тя нямаше смелостта като лекар да застане да говори с мен. И така вече сме на 7 години ни помагат всички други лекари в педиатрията, но за жалост миналата година отново се сблъскахме с нея, защото е пулмолог.

Синът ми стоя 10 дни в болницата с температура и тя го наблюдаваше уж точно поради съмнения за пневмония. Слагаше слушалка и си тръгваше, докато не напълни с течност дроба и ни откараха в Пирогов за спешна операция, защото тази жена 5 дни не предприе нищо.

Мълча си и дума не обели, а ни познава много добре. Отгледах детето си в педиатрията, но тази жена за мен не е никакъв професионалист, никакъв човек. Направо съм бясна и ядосана. Думи нямам за безочието им".

Д-р Елена Паскалева-Георгиева е завършила Медицински университет Пловдив през 1982 г. Своите специалности по Детски болести и Детска пневмология и фтизиатрия придобива през 1988 г. и 2017 г.

От 2009 г. е специалист по Здравен мениджмънт. През 2015 г. д-р Георгиева става доктор по медицина след защита на дисертационен труд на тема "Диагностично-терапевтичен подход при бронхообструктивен синдром в ранна детска възраст".

От 2001 г. се занимава с хомеопатия. Член на Европейското респираторно дружество и Български лекарски съюз.

От над 10 години е в Клиника по пулмология с интензивно отделение на Педиатричната болница "Проф. Иван Митев".

Риновирус причинил ужасяващата смърт на 3-годишното момченце?