Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че с образователният министър ще обсъдят ваксинирането на учителите, както и мерките в училищата след 4 февруари.

"Най-разумно е връщането на три класа от класовете от 5 до 12 клас. Обсъжданията продължават. Обмисля се три седмици присъствено и три седмици дистанционно обучение", обясни Ангелов, без обаче да уточни за кои класове става вапрос.

Кои класове влизат в час от 4-ти февруари? Днес става ясно как ще се редуват

Здравният министър заяви, че във всеки един регион имунизационните кабинети са на различни места, като се обсъждат две възможности, като те са - да се ходи на място в училищата, където има кабинети с мобилни екипи или в самото РЗИ.

"Възможностите на ваксините са обнадеждаващи. Всеки може да бъде преносител. Болният човек в най-голяма вероятност има възможност да заразява", добави той.

По думите му се разпространяват фалшиви твърдения, че България не е поръчала достатъчно ваксини.

"Това се прави от български политици, от различни представители на всички политически партии. Българската държава не е вземала политическо решение за доставките на ваксините", каза още той.  

По повод парламентарните избори, Ангелов бе категоричен, че имат план за действие, а тези които ще бъдат с мобилните урни ще имат възможност да се ваксинират, ако имат такова желание.

Днес министърът получи втората си доза от ваксината срещу COVID-19. Тя му бе поставена пред аудиторията на Клиниката по неврология на УМБАЛ "Александровска".

Преди да бъде реимунизиран, на здравния министър беше измерена температурата и бе прегледан обстойно. Той не докладва за странични реакции, освен лека болка на мястото на обождането при поставяне на първата доза от ваксината.

Проф. Ангелов подписа и информирано съгласие за доброволно поставяне на втората доза от ваксината срещу коронавируса.